Δεκαπενταύγουστος: Νηστεία και Μεσογειακή διατροφή.

Kaizen-Δεκαπενταύγουστος: Νηστεία και Μεσογειακή διατροφή.

Πρόκειται για δύο διατροφικούς πυλώνες, ιδιαίτερα σημαντικούς κατά την Αυγουστιάτικη περίοδο, που τροφοδοτούν μεταξύ άλλων και τον κλάδο της αρτοποιίας, ο λόγος για την νηστεία, συνδυαστικά με τη Μεσογειακή διατροφή. Και ενώ η νηστεία έχει θρησκευτική προέλευση, καθώς ξεκίνησε ως θεσμός της Εκκλησίας, όλο και περισσότερο αντιμετωπίζεται ως διατροφική τάση, με προεκτάσεις και συνδέσεις με τη χορτοφαγία, ενώ από άλλους αντιμετωπίζεται και ως ευκαιρία για detox.

 

Έχει μελετηθεί ότι οι συγκεκριμένες διατροφικές επιλογές αποδεδειγμένα μειώνουν καρδιαγγειακούς κινδύνους και κινδύνους που συσχετίζονται με την εμφάνιση διαβήτη ή σημαντικών άλλων παθήσεων. Το διατροφικό αυτό πρότυπο στηρίζεται κατά βάση σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης με κυριότερα τα φρούτα, τα λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς και φυσικά τα δημητριακά. Όσον αφορά τα τελευταία, ως αρκετά πλούσια πηγή φυτικών ινών και θρεπτικών ουσιών, είναι κατάλληλα για νηστεία, αποτελώντας ένα all day snack.

 

Διαχρονική και κλασική επιλογή το κουλούρι Θεσσαλονίκης, με το δικό του φανατικό  κοινό, όλη τη διάρκεια του χρόνου, εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί και στη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου. Ανάλογα με τις προτιμήσεις των πελάτων σας, μπορείτε να εμπλουτίσετε το προϊόν με ανάμεικτα υλικά όπως ταχίνι και μέλι, αλλά και πιο καλοκαιρινές γεύσεις όπως τομάτα, ελιές και επιπρόσθετα λαχανικά. Με το μείγμα koulourito διευκολύνετε τη διαδικασία αρτοποίησης και ταυτόχρονα επιτυγχάνετε τραγανή γεύση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Νηστίσιμη, υγιεινή επιλογή με ταυτόχρονα όμως νόστιμη γεύση, τα sugar free cookies με βρώμη και φυσικά γλυκαντικά, αποτελούν επάξια την πρώτη επιλογή για την επιχείρηση σας, είτε πρόκειται για το μόνο παραδοσιακό αρτοποιείο του χωριού, είτε για ένα σύγχρονο και μοντέρνο bakery. To oaties free μείγμα από τη σειρά της Kaizen, με χρόνο ζωής τους 12 μήνες, είναι ένα ευέλικτο προϊόν λόγω της ευκολίας και της ταχύτητας του στη διαδικασία παρασκευής. Η γεύση και υφή που προσδίδει είναι αντίστοιχη των αυθεντικών και τραγανών cookies βρώμης.

 

Για να συνεχίσετε να χαρίζετε Μεσογειακές και καλοκαιρινές γεύσεις που θα προτιμηθούν από τους πελάτες σας, δοκιμάστε να ενσωματώσετε στο μενού του καταστήματος σας και επιλογές όπως η focaccia. Μια ελαφριά και θρεπτική επιλογή που προσφέρει φυτικές ίνες και αποτελεί ιδανικό σνακ σε περιόδους νηστείας. Ανάλογα με τις προτιμήσεις του κοινού σας, στο χέρι σας είναι να συνδυάσετε τη focaccia με υλικά όπως φρέσκα τοματίνια, ρόκα και μπαχαρικά, ή να διατηρήσετε τις αρχικές λιτές της γεύσεις.

 

Πρακτικά, νηστίσιμα και γευστικά, τη θέση διεκδικούν εδώ τα μουστοκούλουρα. Με τα αρώματα τους και τις αφράτες υφές τους, αποτελούν μιας μορφής σνακ που προτιμάται και στην παραλία, ενώ συνδυάζεται αρμονικά με τα περισσότερα προϊόντα καφέ, χυμούς ή ροφήματα.  

 

Και επειδή Μεσογειακή διατροφή, χωρίς παξιμάδι δεν υφίσταται, η τεχνική ομάδα της Kaizen σας παροτρύνει αυτή την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου, να ενσωματώσετε στο μενού σας, προϊόντα που λειτουργούν ως βάση σε περιόδους νηστείας, δημιουργώντας το έδαφος για γευστικές δημιουργίες. Ανεξάρτητα από τις παραλλαγές που δίνουν, αποτελούν μια σταθερή επιλογή που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Μείγματα όπως το Vanilla Crispies, δίνουν στον επαγγελματία τη δυνατότητα παρασκευής άρτιου παξιμαδιού, ενώ με το συγκεκριμένο έχετε και την επιλογή να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς σε ανάλογη ποσότητα σκόνης μείγματος.