Εξερευνώντας την Ιταλική κουζίνα: συνταγές και γεύσεις με παράδοση

Kaizen-Εξερευνώντας την Ιταλική κουζίνα: συνταγές και γεύσεις με παράδοση

Γνωστή για την πλούσια κουλτούρα και τις μοναδικές γευστικές παραδόσεις της, η Ιταλία καταλαμβάνει μια ξεχωριστή θέση στον παγκόσμιο κλάδο της αρτοποιίας, προσφέροντας μεταξύ άλλων μεγάλη αυθεντικότητα γεύσεων. Από την αφράτη φοκάτσια, στην νόστιμη τσιαπάτα των πλούσιων γευστικών συνδυασμών, έως την κλασική πίτσα των φρέσκων υλικών, οι ιταλικές δημιουργίες έχουν τη δική τους μοναδική επίδραση στη γαστρονομία.

Από τα ορόσημα της ιταλικής κουζίνας που έχουν κερδίσει το κοινό με τα χρόνια είναι η focaccia. Αφράτο εσωτερικό, τραγανή εξωτερική κρούστα, και ένας συνδυασμός υλικών όπως ελαιόλαδο, αλάτι και βότανα σαν το δενδρολίβανο,  καθιστούν τη focaccia δικαίως ως ένα από τα πιο δημοφιλή μεσογειακά ορεκτικά. Για τη δημιουργία γευστικής focaccia, η τεχνική ομάδα της Kaizen προτείνει το μείγμα focaccino, που είναι ιδανικό για την παραγωγή παραδοσιακών ιταλικών γεύσεων. Πρόκειται για ένα μείγμα που χαρίζει στο τελικό προϊόν μεταξένια υφή, είναι κατάλληλο για πολλαπλές παρασκευές ενώ διαθέτει μεγάλη κυψέλωση.

Με ιταλικές ρίζες αλλά διεθνή αναγνωρισιμότητα, η πίτσα έχει διεκδικήσει τη θέση της ως σύμβολο της Ιταλικής κουζίνας παγκοσμίως. Είτε με λεπτή και τραγανή βάση, είτε με αφράτη ζύμη και υφή, αποτελεί πάντα μια απόλαυση και είναι στην κρίση του επαγγελματία κάθε φορά πώς επιλέγει να εντυπωσιάσει το κοινό του. Και για την παρασκευή πίτσας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μείγμα focaccino με μια απλή διαδικασία εκτέλεσης.

Και αφού αναφερόμαστε στην πίτσα, η αναφορά στην pinsa είναι αναγκαία. Μια ακόμη παραδοσιακή ιταλική συνταγή που κερδίζει διαρκώς σε δημοτικότητα λόγω του ιδιαίτερου σχήματος αλλά και λόγω της ελαφριάς και πεντανόστιμης γεύσης της. Το deli pinsa της Kaizen, είναι ιδανικό για όλα τα είδη μακρόστενης πίτσας, ενώ εξασφαλίζει μεγάλη κυψέλωση σε σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός που βοηθά τον επαγγελματία. Το ίδιο μείγμα προτείνεται επίσης για την παρασκευή τραγανού ιταλικού κριτσινιού

Αρτοσκεύασμα επίσης πολύ αγαπημένο και αναγνωρίσιμο, η ιταλική ciabatta, αποτελεί την ιδανική βάση για δημιουργία σάντουιτς, ενώ μπορεί να καταναλωθεί και απλώς με ελαιόλαδο και μυρωδικά! Με το μείγμα ciabattino επιτυγχάνετε την πιο ελαφριά και αέρινη υφή, ενώ η διαδικασία εκτέλεσής του είναι εύκολη και γρήγορη.

Κάθε προϊόν Ιταλικής παράδοσης έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στη  γαστρονομία. Δοκιμάστε να ενσωματώσετε και εσείς στο μενού σας αρτοσκευάσματα που αναδεικνύουν τον πλούτο της γεύσης και της παράδοσής της και προσφέρετε στους πελάτες σας υψηλής ποιότητας προϊόντα.