Η ιστορία του Brioche: Μικρά γλυκά ψωμάκια με μεγάλη απήχηση!

Kaizen-Η ιστορία του Brioche: Μικρά γλυκά ψωμάκια με μεγάλη απήχηση!

Με καταγωγή από Γαλλία και με μεγάλο φανατικό κοινό, τα ψωμάκια Brioche δεν σταματούν να γοητεύουν το καταναλωτικό κοινό, σε όλες τις εκδοχές τους. Αρχικά, εντοπίζονται για πρώτη φορά τον 17ο αιώνα όταν σταδιακά αρχίζουν να καταναλώνονται από τη γαλλική αριστοκρατία, ενώ λίγο αργότερα η δημοτικότητά τους φτάνει μέχρι και τις λαϊκές μάζες.

Ένας από τους λόγους που το brioche είναι τόσο διαδεδομένο είναι και η ευελιξία του. Από απλό πρωινό με ψωμάκια brioche συνδυαστικά με μαρμελάδα, μέχρι και πιο ιδιαίτερες ζαχαροπλαστικές δημιουργίες, το καταναλωτικό κοινό φαίνεται να προτιμά αρκετά το εν λόγω είδος ψωμιού. Στα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζει το brioche για τους αρτοποιούς, περιλαμβάνονται επίσης ποικίλες γαρνιτούρες, γεμίσεις και τεχνικές διαμόρφωσης που μπορούν να προσφέρουν στους πελάτες σας απολαυστικές επιλογές.

Και ενώ η συνταγή για brioche συνδέεται παραδοσιακά με γλυκά αρτοσκευάσματα, η ευελιξία του εκτείνεται πέρα από τη σφαίρα του επιδόρπιου. Συγκεκριμένα, μπορεί να αποτελέσει μια αφράτη βάση για τη δημιουργία απολαυστικών σάντουιτς, ενώ συμπληρώνει άριστα πολλές επιλογές για brunch.

Το έτοιμο μείγμα Brioche της Kaizen προσφέρει στον επαγγελματία αρτοποιό το πλεονέκτημα της γρήγορης παρασκευής καθώς είναι αρκετά ευκολοδούλευτο. Επιπλέον, είναι ιδανικό για πολλαπλές χρήσεις, όπως η συνταγή για βιενέζικο κρουασάν με μείγμα Brioche, έχοντας διάρκεια ζωής τους 12 μήνες, ενώ αντέχει και στη μηχανική καταπόνηση. Το καταναλωτικό κοινό φαίνεται επίσης να το προτιμά, λόγω της μαλακής του υφής για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με το ίδιο μείγμα, έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε με μεγάλη ευκολία, τα αγαπημένα σε μικρούς και μεγάλους, burger brioche προσθέτοντας υλικά της αρεσκείας σας.

Κατά το στάδιο της μορφοποίησης στην παρασκευή, η ομάδα της Kaizen προτείνει, να αλείψετε δύο φορές με άλειμα αυγού προτού βάλετε στη στόφα και φουρνίσετε, ενώ για να πετύχετε ένα χρυσαφένιο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα, να ψήσετε σε προθερμασμένο ταμπανωτό φούρνο στους 200 με 210 °C, για ατομική μπαγκέτα 10-15 λεπτά ενώ για μεγάλη 15-20 λεπτά.

Σε γενικές γραμμές, αφήστε την πλούσια ιστορία του brioche να σας εμπνεύσει να δημιουργήσετε μοναδικά αρτοσκευάσματα που θα προσελκύσουν την προσοχή των πελατών σας. Με την ευελιξία του τόσο σε γλυκές όσο και σε αλμυρές εφαρμογές, το brioche δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τον κλάδο τόσο της αρτοποιίας όσο και της ζαχαροπλαστικής.