Η τέχνη της αρτοποιίας στο περιβάλλον. Ποιες βιώσιμες πρακτικές πρέπει να ακολουθεί το κατάστημα σας, ώστε να είναι πιο υπεύθυνο

Kaizen-Η τέχνη της αρτοποιίας στο περιβάλλον. Ποιες βιώσιμες πρακτικές πρέπει να ακολουθεί το κατάστημα σας, ώστε να είναι πιο υπεύθυνο

Η αρτοποιία και η ζαχαροπλαστική αποτελούν μορφές τέχνης που συνδυάζουν σπουδαίους πυλώνες όπως είναι η γεύση, η αισθητική καθώς και η υψηλή ποιότητα του κάθε προϊόντος. Ωστόσο πλέον, οι επαγγελματίες του κλάδου βρίσκονται αντιμέτωποι περισσότερο από ποτέ με την ανάγκη να ενσωματώσουν βιώσιμες πρακτικές στη διαδικασία παραγωγής τους.

Ειδικά, όταν πρόκειται  για ένα περιβάλλον που αλλάζει τόσο ραγδαία, η υιοθέτηση των πρακτικών που το σέβονται, αποτελεί όχι μόνο καθήκον, αλλά και ευκαιρία για τις επιχειρήσεις.

Από τα σπουδαιότερα μέτρα λήψης για μια πιο βιώσιμη αρτοποιία και ζαχαροπλαστική, είναι η μείωση των αποβλήτων.  Μπορείτε να αποφύγετε τα πλαστικά της μιας χρήσης, αντικαθιστώντας τα με ανακυκλώσιμα και βιοδιασπώμενα υλικά από πιστοποιημένους προμηθευτές που ακολουθούν τα αποδεκτά πρότυπα βιώσιμης συσκευασίας. Στο ίδιο πλαίσιο, ενθαρρύνετε επίσης την επιστροφή των συσκευασιών των καταναλωτών σας για ανακύκλωση.

Προτιμήστε επιπλέον, τοπικούς προμηθευτές, σε φρούτα και γαλακτοκομικά προϊόντα που χρησιμοποιείτε, προάγοντας την τοπική οικονομία αλλά και τον τοπικό χαρακτήρα των προϊόντων που προσφέρετε. Στην Kaizen θα βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε, μέσα από μια ξεχωριστή γκάμα μειγμάτων και πρώτων υλών τα οποία έχουν δημιουργηθεί μέσα από μήνες ερευνών και δοκιμών από την εξειδικευμένη μας ομάδα.  

Ακόμη μια σημαντική πρακτική για τη στροφή στη βιωσιμότητα είναι οι εκσυγχρονισμένες τεχνικές ψησίματος. Μειώστε την ενέργεια που απαιτείται για το ψήσιμο, επενδύοντας σε τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ενεργειακής απόδοσης ή προγραμματίζοντας τακτική συντήρηση στον υφιστάμενο εξοπλισμό διασφαλίζοντας την καλή λειτουργία αλλά και την μείωση ενεργειακών απωλειών.

Επιπλέον, χρησιμοποιήστε συστήματα που βοηθούν στην αποφυγή των υπερβολικών αποθεμάτων που κατ’ εξοχήν ευθύνονται και για τα τροφοδοτικά απόβλητα. Η υπεύθυνη ενημέρωση του προσωπικού σας μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων και ευαισθητοποίησης είναι αυτή που θα φέρει στο επίκεντρο το θέμα της βιώσιμης αρτοποιίας και της σημασίας των βιώσιμων επιλογών.