Η τέχνη του bagel. Υψηλής ποιότητας εδέσματα για επαγγελματίες δημιουργούς

Kaizen-Η τέχνη του bagel. Υψηλής ποιότητας εδέσματα για επαγγελματίες δημιουργούς

Μοναδική υφή, πλούσια γεύση και αναμφισβήτητα μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές σε κάθε bakery τα τελευταία χρόνια, ο λόγος για τα bagels, και το εντυπωσιακό trend γύρω από το όνομα τους. Πασπαλισμένα με παπαρουνόσπορο και με εμφάνιση κοντά σε αυτή του κουλουριού, τα bagels είναι η τέλεια βάση για το ιδανικό αλμυρό και όχι μόνο σνακ.

Με πολωνική προέλευση πολύ πριν από τον 17ο αιώνα, ονομάζονταν bajgiel και σύμφωνα με το μύθο αποτελούσαν το αγαπημένο αρτοσκεύασμα ενός Πολωνού βασιλιά στη διάρκεια του Μεσαίωνα. Αργότερα, τα bagels ενσωματώθηκαν στην αμερικανική  γαστρονομία, αποτελώντας σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης, ενώ στην Ελλάδα μόλις την τελευταία δεκαετία έχουν αποκτήσει την αναγνωρισιμότητα που τα καθιστά τόσο αγαπημένα σε όλους. Για τους επαγγελματίες αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες, το μυστικό για την απόλυτη συνταγή για bagels είναι η προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών και η τέχνη της ζύμης. Για τη δημιουργία γευστικού bagel, η τεχνική ομάδα της Kaizen προτείνει μια απλή συνταγή, χρησιμοποιώντας 1000gr από το μείγμα Toasted, 70gr μαγιά και 40gr νερό, και η οποία σαν μέρος της εκτέλεσης περιλαμβάνει ζύμωμα, μορφοποίηση, στόφα, βράσιμο και ψήσιμο.

Το μείγμα Toasted σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε πεντανόστιμα bagels με αφράτα, βουτυρένια χαρακτηριστικά και απαλή υφή, ενώ παράλληλα πρόκειται για ένα μείγμα που χαρίζει υψηλή διατηρησιμότητα στο τελικό προϊόν. Το ίδιο μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για παρασκευή ψωμιού τοστ.

Δοκιμάστε να φέρετε σε επαφή τους πελάτες σας, με ανώτερους συνδυασμούς γεύσεων που θα συνεπάρουν, προσφέροντας bagel με σολομό, κάππαρη και άνηθο. Εξίσου απολαυστικοί είναι οι συνδυασμοί που χαρίζει το bagel με προσούτο, μανούρι και dressing βασιλικού, ενώ μην διστάσετε να πειραματιστείτε και με την γλυκιά εκδοχή του, δημιουργώντας bagel με μέλι και φυστικοβούτυρο ή μαρμελάδα και ταχίνι.