Kaizen: Όταν η διακεκριμένη ποιότητα στον χώρο των πρώτων υλών συναντά τη νέα εποχή.

Kaizen-Kaizen: Όταν η διακεκριμένη ποιότητα στον χώρο των πρώτων υλών συναντά τη νέα εποχή.

Η παγκόσμια αγορά τροφίμων με οφέλη για την υγεία έχει εξελιχθεί σε έναν δυναμικό τομέα που παρουσιάζει σημαντικές τάσεις ανάπτυξης.
Η ολοένα αυξανόμενη συνειδητοποίηση των καταναλωτών αναφορικά με τη σημασία της επιλογής υγιεινών τροφίμων που θα βοηθήσουν σε μια πιο ισορροπημένη διατροφή, έχει οδηγήσει με τη σειρά της σε αύξηση της ζήτησης για τρόφιμα και πρώτες ύλες με υψηλή διατροφική αξία. Ταυτόχρονα, οι εταιρίες του τομέα τροφίμων εξελίσσονται συνεχώς προσπαθώντας να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού μέσα από το σχεδιασμό και τη δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων.
Στον τομέα της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, τα τελευταία χρόνια περισσότερο από ποτέ, η τάση αυτή φαίνεται να παίρνει διαστάσεις μιας πιο μόνιμης εξελικτικής τοποθέτησης με ολοένα και περισσότερους επαγγελματίες να ζητούν έμπνευση, καθοδήγηση και αξιόπιστες λύσεις από τις εταιρίες διάθεσης πρώτων υλών και εξειδικευμένων έτοιμων μειγμάτων.
Λύσεις που θα τους δώσουν την ευελιξία που χρειάζονται για να κινηθούν στην σημερινή συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά τροφίμων αλλά και την τεχνογνωσία για να ξεχωρίσουν μέσα σε αυτή.
Η σειρά premium μειγμάτων Kaizen ήρθε για να εξυπηρετήσει ακριβώς αυτό το σκοπό. Τη δημιουργία μιας ξεχωριστής γκάμας μειγμάτων και πρώτων υλών για την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική, βασισμένης σε έρευνες και δοκιμές μιας εξειδικευμένης ομάδας τεχνικών αλλά και τις ανάγκες των σύγχρονων επαγγελματιών των χώρων εστίασης, αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.

Μείγματα Φυτικής προέλευσης
Τα μείγματα για φυτοφάγους από το Kaizen, «Popy’s Vegan Cake Choco», «Popy’s Vegan Cake Vanilla» και «Vegan Tsoureki Gold», αποτελούν προτάσεις για υγιεινά vegan κέικ βανίλιας και σοκολάτας αλλά και πιο παραδοσιακών συνταγών όπως το vegan πολίτικο τσουρέκι.

 


Έρευνες δείχνουν συνεχώς πως η φυτοφαγική διατροφή οδηγεί σε καλύτερους δείκτες υγείας. Στα οφέλη συμπεριλαμβάνονται μειωμένοι δείκτες πίεσης, τριγλυκεριδίων ζαχάρου και μειωμένη περιφέρεια μέσης, τα οποία με τη σειρά τους μεταφράζονται σε μειωμένο ρίσκο εκδήλωσης καρδιοπάθειας ή διαβήτη.  

Μείγματα χωρίς ζάχαρη
Φυσικά από την γκάμα μειγμάτων Kaizen δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα «Popy’s Cake free Vanilla”» και«Oaties Free» για κέικ βανίλιας και cookies με βρώμη γεμάτα γεύση, χωρίς όμως καθόλου ζάχαρη. 
Η δημιουργία προϊόντων χωρίς ζάχαρη είναι κάθε άλλο παρά μια πρόσφατη τάση. Με τα οφέλη της να έγκεινται περισσότερο στην απουσία ζάχαρης και λιγότερο στις ιδιότητες των εναλλακτικών της, τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη έχουν βοηθήσει σημαντικά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, ενώ συμβάλλουν ενεργά στη μείωση του κινδύνου για διαβήτη, αυξημένη πίεση και καρδιοπάθεια, ενώ αυξάνουν την ενέργεια και βελτιώνουν την εμφάνιση της επιδερμίδας.

Μείγματα Πλούσια σε φυτικές ίνες
Ίσως ο πιο ευχάριστος και απολαυστικός τρόπος για να απολαύσει κανείς όλα τα οφέλη μιας διατροφής πλούσιας σε φυτικές ίνες είναι τα μείγματα Kaizen «Oaties» και «Oaties Free».
Μια ακόμη ομάδα τροφίμων με αποδεδειγμένα οφέλη, που συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού, τη μείωση των επιπέδων χοληστερίνης, τον έλεγχο των επιπέδων ζαχάρου και του σωματικού βάρους.

Μείγματα για ειδικές παρασκευές
Μια ισορροπημένη διατροφή όμως δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο σε τρόφιμα των τριών παραπάνω κατηγοριών. Αυτό όμως που είναι σημαντικό να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση είναι η υψηλή διατροφική αξία των πρώτων υλών που θα κάνουν κάθε παρασκευή την καλύτερη δυνατή διατροφική επιλογή.
Με τα μείγματα «Deli Pinsa», «Koulourito» και «Focaccino» της premium σειράς Kaizen οι επιλογές αυτές περιορίζονται μόνο από τη φαντασία σας και το μενού που επιθυμείτε να προσφέρετε στους πελάτες σας.