Σύγχρονη Αρτοποιία: Απλά υλικά, απλά καλύτερα

Kaizen-Σύγχρονη Αρτοποιία: Απλά υλικά, απλά καλύτερα

Το ψωμί έκανε την εμφάνισή του στις ιστορίες των ανθρώπων 30.000 χρόνια πριν και δεν σταμάτησε να τις συνοδεύει μέχρι και σήμερα. Από βασικό βοηθητικό τρόφιμο σε περιόδους ακραίας διατροφικής ένδειας σε βασικό συστατικό κάθε οικογενειακού τραπεζιού αλλά και απαραίτητο συνοδευτικό σε αρκετές από τις πολιτισμικά και πολιτιστικά σημαντικές στιγμές της ζωής μας, το ψωμί είναι αλληλένδετο με την ιστορία και την εξέλιξη του ανθρώπου.

Αν και ξεχώρισε για την απλότητα της παρασκευής του, η αξία του βρίσκεται στη φιλοσοφία που το συνοδεύει. Αρκεί κανείς να δει όλες τις διαφορετικές εκδοχές του ανά τον κόσμο για να το καταλάβει. Πώς αλλιώς θα μπορούσε μια παρασκευή τόσο απλή να αντιπροσωπεύσει τόσες διαφορετικές κουλτούρες, κουζίνες και διατροφικές συνήθειες;

Το μυστικό κρύβεται στις τεχνικές λεπτομέρειες ενός κλάδου που δεν σταμάτησε ποτέ να εξελίσσεται. Ο κλάδος της Αρτοποιίας είναι σήμερα ένας από τους πιο δυναμικούς τομείς της βιομηχανίας τροφίμων. Η θέση των αρτοσκευασμάτων στην καθημερινότητά μας είναι ένας βασικός παράγοντας που συμβάλει σε αυτό αλλά δεν είναι ο μοναδικός. Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες νέας γενιάς που φέρουν εμπειρία παλαιότερων γενεών αλλά και γνώση νέων τεχνολογιών έχουν βοηθήσει το ψωμί να μεταμορφωθεί στην αντίληψη του κοινού από συνοδευτικό, σε κυρίως.

Η είσοδος αυτών των τεχνολογιών είναι που έχει μετατρέψει σήμερα την Αρτοποιία σε «επιστήμη». Νέες γνώσεις αναφορικά με τις προδιαγραφές των πρώτων υλών και τον τρόπο που επηρεάζουν τη διαδικασία παρασκευής καθώς και εξοπλισμός που επιτρέπει ακόμα μεγαλύτερο βαθμό ελέγχου της διαδικασίας από το στάδιο της πρώτης ύλης μέχρι και του ψησίματος, οδήγησαν τα τελευταία χρόνια σε μια περίοδο πειραματισμού και καινοτομίας χωρίς προηγούμενο.

Αυτή η ανάγκη για καινοτομία οδήγησε και στη δημιουργία της σειράς Kaizen, μιας ξεχωριστής γκάμας μειγμάτων και πρώτων υλών για την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική, που δημιουργήσαμε μέσα από μήνες ερευνών και δοκιμών της εξειδικευμένης ομάδας μας. H φιλοσοφία Kaizen προέρχεται από την Ιαπωνία και σημαίνει “καλή αλλαγή” και δηλώνει την τέχνη της συνεχούς βελτίωσης. Την τέχνης που ξεπερνάει κάθε περιορισμό.

Στην Loulis Food Ingredients, με σεβασμό στην παράδοση 7 γενεών της οικογένειάς μας και βασιζόμενοι πάντα σε εξαιρετικές πρώτες ύλες, συνεχίζουμε την εξελικτική παράδοση του κλάδου της αρτοποιίας και προσφέρουμε σήμερα νέες προϊόντικές λύσεις στους επαγγελματίες που θέλουν να ξεχωρίσουν.

Με την εγγύηση Loulis Food Ingredients στην ποιότητα και την εξυπηρέτηση!