Τσικνοπέμπτη και ωδή.. στο ψωμί!

Kaizen-Τσικνοπέμπτη και ωδή.. στο ψωμί!

Η πιο μεγάλη και πιο εορταστική ημέρα, που την τιμητική της έχει, η κατανάλωση κρέατος, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη Σαρακοστή και την πιο μεγάλη νηστεία για τη Χριστιανική Ορθόδοξη εκκλησία. Ο λόγος για την Τσικνοπέμπτη, την κατ’ εξοχήν αναφορά στην παράδοση φαγητού μεταξύ οικογενειών ή φίλων, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται το κρέας και ιδιαίτερα στην πιο ψητή εκδοχή του.

Όσο μεγάλος και αν είναι ο ρόλος που διαδραματίζει το κρέας, την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, εμείς θα επικεντρωθούμε στον σπουδαίο ρόλο που έχει το ψωμί στα τραπέζια την ημέρα αυτή. Ειδικότερα, το ψωμί στη διατροφική κουλτούρα της Τσικνοπέμπτης έχει αναλάβει να εκπροσωπεί επάξια το ρόλο του μπαλαντέρ, καθώς συνδυάζεται με όλες τις επιλογές που επιτάσσει η μέρα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το τύλιγμα στο σουβλάκι, ή συνδυαστικά με τα υπόλοιπα ψητά αλλά και για το τύλιγμα των λαχανικών που συνοδεύουν αρκετά από τα κρεατικά.

Πέρα από το συνδυαστικό του ρόλο, θεωρείται και σύμβολο του Ελληνικού Ορθόδοξου Χριστιανισμού. Συγκεκριμένα, υπάρχει ισχυρή η παράδοση της νηστείας στο πλαίσιο της μεγάλης Σαρακοστής που θέλει το ψωμί να θεωρείται σύμβολο της διατροφής σε περιόδους μετάνοιας και «θυσίας». Γι’ αυτό και δίνουμε βαρύτητα στη σημασία του, ήδη από την Τσικνοπέμπτη.

Σε άμεση συσχέτιση με το θρησκευτικό στοιχείο, βρίσκεται και η πολιτιστική σημασία του ψωμιού για την ελληνική κουζίνα. Οι βαθιές του ρίζες στον ελληνικό πολιτισμό έχουν δημιουργήσει την πεποίθηση ότι δεν μπορεί να λείπει από κανένα παραδοσιακό γεύμα και τραπέζι.

Παράλληλα με αυτή τη λογική, το ψωμί διατηρεί την υψηλή του θέση, ακόμη και όταν η συζήτηση στρέφεται γύρω από την ελληνική φιλοξενία. Μέρος της ελληνικής κουλτούρας είναι η κοινή χρήση φαγητού, γι’ αυτό και το ψωμί αποτελεί σύμβολο φιλοξενίας, ενώ στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιείται για να φέρει κοντά τους ανθρώπους καλλιεργώντας μια αίσθηση κοινότητας σαν αυτή που επιτάσσουν τα τραπέζια της Τσικνοπέμπτης. Γι’ αυτό το λόγο εξάλλου η Ελλάδα είναι πλούσια στο κομμάτι που αφορά την ιστορίας της αρτοποιίας, με διάφορες περιοχές και κοινότητες της, να απολαμβάνουν τις δικές τους μοναδικές παραδόσεις.

 Λόγω της δημοτικότητας αυτής, η Kaizen πέρα από τα γνωστά και αγαπημένα σας μείγματα, καλωσορίζει δύο ακόμη νέα. Tο μείγμα Vari Olikis για την παραγωγή πολύσπορου ψωμιού με αλεύρι ολικής άλεσης και προζύμι, σας δίνει το πλεονέκτημα της πυκνής και βαριάς δομής, ενώ διατηρεί ζουμερή ψίχα και τραγανή κόρα. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για τους καταναλωτές σας, λόγω της ιδανικής του χρήσης σε σνακ και σάντουιτς. Στα επίσης νέα μείγματα, συμπεριλαμβάνεται και το μείγμα Maltito, κατάλληλο για την παραγωγή πολύσπορου με αλεύρι σίκαλης και προζύμι, έχοντας ως βασικά πλεονεκτήματα τη γνήσια γεύση και την πυκνή δομή. Το καταναλωτικό κοινό θα το λατρέψει λόγω της γεύσης και της μορφής γνήσιου πολύσπορου ψωμιού, ενώ ταυτόχρονα θα δώσει ένα τέλειο αποτέλεσμα όταν συνδυαστεί με σάντουιτς.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετουργίας του φαγητού της Τσικνοπέμπτης, τα ηνία αναλαμβάνει το επιδόρπιο. Η ομάδα της Kaizen προτείνει την αγαπητή σε όλους σοκολατόπιτα την οποία είτε επιθυμείτε να τη σερβίρετε με παγωτό, είτε όχι, το σίγουρο είναι πως θα αποτελέσει την ιδανική επιλογή για το κλείσιμο ενός γευστικού γεύματος. Στο ίδιο μήκος κύματος, και η επιλογή του αφράτου κέικ brownie με την έντονη σοκολατένια υφή του, θα δημιουργήσει ένα γλυκό αίσθημα που θα σας χορτάσει. Για τους λάτρεις του red velvet, η ημέρα αυτή δεν μπορεί παρά να κλείσει με ένα κομμάτι από το δημοφιλές γλυκό. Συνδυαστικές γεύσεις μπλέκονται, δίνοντας μοναδικά γεύσεις. Καλές απολαύσεις.