Ξεχωρίζοντας από τον ανταγωνισμό: Μεθοδολογία και Παράγοντες

Kaizen-Ξεχωρίζοντας από τον ανταγωνισμό: Μεθοδολογία και Παράγοντες

Ένα από τα πιο εύκολα προσβάσιμα αγαθά στην Ελλάδα είναι το ψωμί. Όμως, με ένα φούρνο να βρίσκεται δίπλα σχεδόν σε κάθε Ελληνικό σπίτι, τι είναι αυτό που θα κάνει τη δική σας επιχείρηση να αποτελέσει πόλο έλξης για τους λάτρεις του νόστιμου και ποιοτικού ψωμιού από κάθε σημείο της πόλης και γιατί όχι και της Ελλάδας;

Η «συνταγή» για να ξεχωρίσετε έχει τέσσερα συστατικά:

Τεχνική
Διαφορετικές ζύμες, τεχνικές αργής ωρίμανσης και σωστό προζύμι είναι όλα παράγοντες κλειδιά. Ένας τεχνικός με εμπειρία αλλά και γνώσεις που ξεφεύγουν από το πλαίσιο της παράδοσης χρόνων και περνούν σε αυτό της Τεχνολογίας Τροφίμων, είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης καθώς μαζί του δεν φέρνει μόνο παλαιότερη γνώση αλλά έχει τη δύναμη να δημιουργήσει νέα.
Πειραματισμοί με υλικά και τεχνικές είναι τακτικές που θα σας βοηθήσουν να εξελίξετε αγαπημένες συνταγές και να τις συστήσετε ξανά στο κοινό σας, παλιό και νέο.

Πρώτες Ύλες
Όπως θα πρέπει να υπάρχει ποιότητα στους συνεργάτες έτσι και στις πρώτες ύλες.
Όσο πιο μικρή η λίστα των υλικών μιας συνταγής, τόσο πιο μεγάλη η σημασία ώστε τα υλικά αυτά να διατηρούν αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητές τους, το γευστικό τους προφίλ αλλά και τη θρεπτική τους αξία. Έτσι οι τεχνικοί μπορούν ευκολότερα να προβλέψουν την απόδοση των υλικών σε παλιές και νέες συνταγές, να βελτιώνουν συνεχώς τις παρασκευές τους και να διασφαλίζουν σταθερότητα στην παραγωγή. Οι πελάτες από την πλευρά τους μπορούν να είναι σίγουροι πως θα απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους γεύσεις ακριβώς όπως την πρώτη φορά.

Επικοινωνία
Σημαντικό είναι επίσης να μπορείτε να συνδεθείτε με το κοινό σας σε ένα βαθύτερο και ίσως πιο συναισθηματικό επίπεδο. Αυτό της κουλτούρας και της θέσης που το ψωμί έχει σε αυτή. Δεν αρκεί να προσφέρετε καλό ψωμί αν αυτό δεν μπορεί να ταιριάξει με την κουζίνα, τις περιστάσεις και τις κουβέντες που συνοδεύει. Επιπλέον μια καλύτερη αντίληψη της πολιτισμικής σημασίας του ψωμιού δεν αποτελεί μόνο ένα καλό οδηγό αναφορικά με τη παραδοσιακή και ήδη καθιερωμένη θέση του ψωμιού στη ζωή του κοινού μας, αλλά επιπλέον εργαλείο για να την ανακάλυψη ή τη δημιουργία νέων αφορμών να το απολαμβάνουν.
Επιπλέον, η ενεργή παρουσία της επιχείρησής σας στις πλατφόρμες επικοινωνίας είναι ένας τρόπος να ανοίξετε διάλογο με το κοινό, και να δείτε σε τι ανταποκρίνεται και τι όχι, να προτείνετε νέες ιδέες ή να σας δώσει αυτό.

Ποικιλία
Το καινούργιο ή το διαφορετικό αποτελεί πάντα πόλο έλξης αλλά και μια ακόμη αφορμή επικοινωνίας. Αν και βρισκόμαστε σε μια χώρα όπου το «παραδοσιακό» θα κατέχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά αλλά και το τραπέζι των καταναλωτών, η καινοτομία έχει βρει πρόσφορο έδαφος δίνοντας χώρο σε νέες τάσεις να κάνουν την εμφάνισή τους και να βρουν τη θέση τους ανάμεσα σε all time classics. H νέα σειρά μειγμάτων Kaizen, δημιουργήθηκε διατηρώντας ακριβώς αυτές τις αξίες: την ποιότητα με την οποία είναι συνυφασμένο το «παραδοσιακό» και την προοπτική για καινοτομία που η σύγχρονη αγορά ζητάει. Γι’ αυτό το λόγο και σχεδιάστηκε όχι μόνο για ψωμί αλλά ως μια σειρά premium μειγμάτων για νέα αρτοσκευάσματα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, που καλύπτει διαφορετικά γούστα, διατροφικές συνήθειες και δημιουργικές ανησυχίες.
Για προϊόντα που «μιλούν» από μόνα τους και πελάτες που θα θέλουν να μιλούν για εσάς και την επιχείρησή σας.