Θέτοντας τα New Year’s Resolutions της επιχείρησης σας για το 2023.

Kaizen-Θέτοντας τα New Year’s Resolutions της επιχείρησης σας για το 2023.

Κάθε χρόνο η έλευση του νέου έτους αποτελεί την αφορμή για τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, αναζητώντας νέες αλλαγές και αποφάσεις με στόχο την ευημερία τους. Η ομάδα της Kaizen προτείνει 5 New Year’s Resolutions που θεωρεί τα πιο σημαντικά, ώστε να κάνουν μια επιχείρηση να ξεχωρίσει στον κλάδο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής.

Αυτό που έχει σημασία για όλες τις επιχειρήσεις, είτε αυτές είναι μικρές οικογενειακές, είτε μεγαλύτερες με εντυπωσιακό αριθμό εργαζομένων, είναι η ανάγκη να γνωστοποιήσετε τη δουλειά σας στον κλάδο, ώστε να σας μάθουν περισσότερο. Οι τρόποι για μεγαλύτερη απήχηση και διεύρυνση του κοινού, ποικίλουν και εξαρτώνται κυρίως από δύο παράγοντες: τη δική σας φαντασία και τον προϋπολογισμό που σκοπεύετε να διαθέσετε στην ψηφιακή σας ανάδειξη. Ένα απλό starting point θα ήταν η δημιουργία μιας σειράς από Instagram videos, στην οποία το περιεχόμενο θα συμπεριλάμβανε θεματικές όπως ο τρόπος εργασίας/ παραγωγής, τα προϊόντα σας, οι διάφοροι τρόποι παρασκευής τους αλλά και οι γενικότερες υπηρεσίες σας.

Έχοντας μια πρώτη εικόνα της σπουδαιότητας των ψηφιακών μέσων, καταλαβαίνετε πόσο σημαντική είναι η επένδυση στο μάρκετινγκ και τη διαφήμιση. Επιλέξτε λοιπόν το marketing plan σας, κάνοντας τις αντίστοιχες ενέργειες και παρατηρήστε τα αποτελέσματα. Για όσους πάλι από εσάς, διαφημίζεστε ήδη, ο στόχος για το νέο έτος είναι να αυξήσετε την παρουσία σας σε σύγκριση και με τον ανταγωνισμό.

Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της μεγάλης γκάμας υπηρεσιών που παρουσιάζει ο κλάδος του bakery, η ανάγκη να διαφοροποιηθεί η επιχείρηση σας είναι μεγάλη, αλλά να αρέσει στο κοινό, ακόμη μεγαλύτερη. Και εκεί έγκειται η δυσκολία. Λόγω του τεράστιου ανταγωνισμού, η επιχείρηση σας έχει υποχρέωση να είναι αρεστή σε μεγάλο ποσοστό των καταναλωτών, οι οποίοι πλέον χτίζουν μια καλή εικόνα για εσάς, μέσα από ένα καλό website. Το κυριότερο είναι η εμπειρία του χρήστη να είναι άμεση, εύκολη και χρηστική, με πειστικό περιεχόμενο. Ένα καλό website χρειάζεται σκέψη, εικαστική δυναμική και συνήθως επανασχεδίαση. Είναι όμως ένα σημαντικό βήμα που δεν πρέπει να αμελήσετε.

Στα εξίσου σημαντικά New Year’s Resolution, αξίζει να λάβετε υπόψη σας και τον παράγοντα συνεργάτες. Πλησιάστε λοιπόν τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεστε και επαναπροσεγγίστε τη σχέση σας βαθύτερα, πέρα από τη σχέση απόδοσης-μισθού που θα είχατε έως τώρα. Δώστε λοιπόν τα αντίστοιχα κίνητρα και την ώθηση που χρειάζεται στο προσωπικό που έχετε δίπλα σας και επενδύστε σ’ αυτό. Οι καλές και σωστές συμπεριφορές πάντα ανταμείβουν.

Τέλος, αυτό που έχει σημασία να γίνεται σωστά και αποδοτικά, και αυτό που θα ενισχύσει το engagement με τους υπάρχοντες αλλά και τους νέους πελάτες σας, είναι να προβείτε σε ενέργειες email marketing. Προσθέτουν αξία στην υπηρεσία σας, συνεχή ενημέρωση και δημιουργούν ένα κλίμα οικειότητας. Η στρατηγική αυτή επίσης αυξάνει την επισκεψιμότητα, μετράει την απόδοση και έχει χαμηλό κόστος. Στη θεματολογία σας θα πρέπει να συμπεριλάβετε κάτι το οποίο θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού σας, γι’ αυτό χρειάζεται να είστε δημιουργικοί και σύντομοι.